سناریوی 3 جانبه رژیم صهیونیستی برای جنگ افروزی در لبنان
رسانه های رژیم صهیونیستی با ابراز وحشت از معادله جدید دبیرکل حزب الله در حمله به مخازن آمونیاک، سناریوپردازی های جدیدی را برای جنگ آینده آغاز کرده اند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت دیروز گزارشی با عنوان " ارتش اسرائیل خود را برای جنگ سوم لبنان آماده میکند " به رشته تحریر درآورد. در این گزارش ماهیت خطر حزبالله لبنان برای رژیم صهیونیستی تشریح شد، به ویژه بعد از آنکه گادی ایزنکوت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حزبالله به تهدید اصلی رژیم اسرائیل تبدیل شده است.
تصادفی نیست که مانور بزرگ هوایی سالانه رژیم صهیونیستی که از سوی ارتش آمریکا و اسرائیل اجرا شده و این بار آلمان به عنوان ناظر در آن حاضر است، حزبالله را به صورت ویژه مدنظر قرار دهد، به ویژه بعد از اینکه سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان تأکید کرد که مخازن آمونیاک در خلیج حیفا را در جنگ احتمالی آینده هدف قرار خواهد داد.
یوسی یهوشع در گزارش روزنامه یدیعوت نوشت: بعد از اینکه خطر اتمی ایران از رأس اولویتهای خطرات پیرامونی اسرائیل کنار رفت، حزبالله لبنان به عنوان تهدید مرکزی و اصلی مطرح است. رئیس ستاد ارتش این موضوع را اعلام کرده و گفت که ارتش خود را برای این مقابله آماده میکند. با این وجود به نظر میرسد فرضیه اصلی که ارتش اسرائیل در حال حاضر دنبال میکند، این است که حزبالله لبنان در شرایط کنونی منافعی در آغاز جنگ سوم لبنان ندارد، چرا که فعالیتهای منطقهای این حزب افزایش پیدا کرده و در حال حاضر در جنگ سوریه حضور دارند. این کارشناس صهیونیستی توضیح داد که با وجود کسب تجربه عملیاتی زیادی که از میادین مختلف مبارزه در سوریه برای حزبالله لبنان به دست آمده، زمان برای این حزب جهت تغییر استقرار نیروهای خود برای مقابله با ارتش اسرائیل مناسب نیست.
کارشناسان نظامی دیگر تأکید دارند که با وجود مشغول بودن حزبالله لبنان به جنگ سوریه، این حزب آمادگیهای خود را برای مقابله با اسرائیل تغییر نداده است، بلکه استقرار نیروهای آن در طول مرزها مستحکمتر از قبل دنبال میشود. این کارشناسان اعتقاد دارند که توانمندیهای موشکی حزبالله لبنان در طول سالیان گذشته توسعه پیدا کرده و در حال حاضر پیشرفته تر و دقیقتر از قبل شده است و همین موضوع احساس خطرات آن را افزایش میدهد.
یهوشع میافزاید که خطر حزبالله لبنان شامل توانمندی این حزب در شلیک تعداد بالایی از موشکها است که تا 1200 موشک در روز میرسد.با یک محاسبه ساده میتوان گفت که حزبالله لبنان ناوگانی بیش از 100 هزار موشک در اختیار دارد، به این ترتیب صحبت در مورد جنگی نسبتاً طولانی خواهد بود که میتواند زندگی را در داخل اسرائیل فلج کند. علاوه بر اینها مشکل دیگر این است که بخش قابل توجهی از موشکهای حزبالله قادر به اصابت به هر هدفی در داخل اسرائیل است. این توانمندی موشکی در داخل و اطراف دهها مورد از روستاهای در جنوب لبنان مستقر شده است. علاوه بر توان موشکی حزبالله لبنان، خطرات دیگری نیز متوجه رژیم صهیونیستی است و آن احتمال پناه بردن حزبالله به گزینه اشغال برخی مناطق در منطقه الجلیل در نزدیکی مرزهای فلسطین اشغالی است.
این تحلیلگر صهیونیستی میافزاید که این شهرکهای اسرائیلی نشین در طول مرزها زیاد هستند و کسانی که این جبهه را میشناسند، میدانند که نیاز زیادی برای حفر تونل جهت نفوذ به این مناطق نیست و حتی قبل از انتشار نیروهای فرماندهی منطقه شمالی اسرائیلی نیز میتوان این کار را به سهولت انجام داد. یهوشع میگوید در این راستا ارتش اسرائیل استراتژی شامل سه سناریو را در پیش خواهد گرفت: حملات دقیق، گسترده و نامتناسب آتشین، ایجاد دیوار حائل در طول خط درگیریها و تحرک سریع یگانهای نظامی به سمت جنوب لبنان.
از دیدگاه وی جنگ دوم لبنان که در تابستان سال 2006 آغاز شده و 33 روز ادامه پیدا کرد، زمانی بسیار بیشتر از قدرت تحمل اسرائیل در برابر تمام موشکهای مقاومت به خود اختصاص داده که تمامی سرزمینهای اشغالی را در بر میگیرد. برای جلوگیری از این تهدیدات سامانههای دفاع هوایی اسرائیل با عنوان گنبد آهنین راهاندازی شده و سامانه عصای سحرآمیز و حیتس نیز به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
این کارشناس مسائل نظامی رژیم صهیونیستی توانمندی اسرائیل را در اطلاعات جاسوسی دقیق در مورد هزاران هدف وابسته به حزبالله دانست که در دهه گذشته میلادی در بانک اهداف این رژیم قرار داده شده است. این در حالی است که در زمان خروج ارتش اسرائیل از جنگ دوم لبنان تنها 200 هدف در بانک اهداف در اختیار ارتش اسرائیل قرار داشت. البته این نویسنده صهیونیستی معتقد است که توانمندیهای نظامی اسرائیل نسبت به جنگ گذشته به طرز دراماتیکی بهبود پیدا کرده است. وی به نقل از یک افسر عالیرتبه در نیروی هوایی اسرائیل میگوید که توانمندیهای جدید امکان انجام حملات هوایی در لبنان در فرصتی بسیار کوتاه را با کیفیتی دهها برابر مهیا میکند. این افسر صهیونیستی میافزاید: این تحولات از سوی اسرائیل بیسابقه بوده است. البته در چنین ترکیبی جبهه داخلی اسرائیل نیز در معرض حملات خواهد بود و به این ترتیب تمامی محدودیتها کنار گذاشته میشود. این نظامی صهیونیستی معتقد است که بالا رفتن قدرت حزبالله لبنان باعث شکنندگی بیشتر آن میشود و نقاط ضعف جدیدی را در این حزب ایجاد میکند. در همین راستا بود که رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفت که حزبالله لبنان از میزان توانمندی ارتش اسرائیل در نفوذ اطلاعاتی شگفتزده خواهد شد.
گام دوم که در این میان به اجرا گذاشته میشود، ایجاد خطوط دفاعی است. تمام کسانی که به مناطق شمالی سفر کرده باشند، نمیتواند محور خندق جدید را که در سلسله جبال مجاور شهرکهای صهیونیستی نزدیک به دیوار ایجاد شده نادیده بگیرند. در هفته جاری سومین پروژه ساخت این مانع بزرگ در برابر شهرک صهیونیست نشین متات به طول 1700 متر و با ارتفاعی که گاهاً تا 10 متر میرسد، به پایان رسید. هدف از احداث این دیوار جلوگیری از نفوذ عناصر ویژه حزبالله لبنان به شهرکهای اسرائیلی بود. در مقابل، ارتش اسرائیل نیز مجموعه ای از موانع دیگر را در برابر این شهرکها ایجاد میکند تا به نحو بهتری از آن حمایت نماید.
دیدگاهی که مطرح است، این است که این موانع می تواند جلوی نیروهای مهاجم را بگیرد و به نیروهای مدافع نیز قدرت انتشار و هجوم متقابل را بدهد. بر اساس تهدیدات موجود حزبالله لبنان با نیروهای زیادی متشکل از دهها فرد مسلح به این مناطق حمله خواهد کرد که این موضوع میزان محرمانه بودن عملیات مذکور را کاهش داده و فرصتهای پیروزی آن را کمتر میکند. ارتش اسرائیل معتقد است که حزبالله به علت شرایط سخت زمینی یا قدرت برای رسیدن سریع به شهرکهایی نظیر شتولا، المطلة و شلومی نیاز به حفر تونل ندارد، چرا که این مناطق تنها صدها متر از دیوار حایل فاصله دارند.
سومین اقدام ارتش اسرائیل تقویت تحرک نیروهای نظامی زمینی است که در جنگ دوم لبنان موفقیتی کسب نکرد. برتری ارتش اسرائیل در این جنگ مشخص نیست، همان طور که عملیات هوایی نیز مبتنی بر اطلاعات جاسوسی است. علاوه بر اینها در صورت بروز درگیری این احتمال وجود دارد که مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی هدف حملات صدها موشک در روز باشد. به این ترتیب اسرائیل طرح دیگری برای تخلیه شهرکهای صهیونیستنشین در دوره جنگ تدارک دیده است. بر کسی پوشیده نیست که اسرائیل و آمریکا در طول هفته جاری مانور دفاع هوایی سالیانه خود را با عنوان جنیفر کوبرا برگزار میکنند. یکی از افسران عالی رتبه رژیم صهیونیستی در چارچوب این مانور گفت که سامانههای دفاع هوایی اسرائیل ساختار خود را به گونهای تغییر دادند که میزان کارایی بیشتری در واکنشهای عملیاتی داشته باشند.
وی در این رابطه میافزاید: دیگر از دیدگاه ما تفاوتی بین دفاع از صفد و ایلات وجود ندارد، چرا که موشکها امروز از لبنان تا بئر السبع و از غزه تا حیفا می رسد. این افسر اسرائیل در مورد تهدیدات سید حسن نصرالله در حمله به مخازن آمونیاک مدعی شد: نیروی هوایی اسرائیل در مورد نحوه حمایت از ذخایر اساسی در برابر خطرات احتمالی به نتیجه خواهد رسید. وی ادامه داد: من نکته تازهای در این تهدیدات نمیبینم، در سخنرانیهای اخیر نصرالله میتوان تهدیدات مشابهی نیز شنید، توان دفاعی ما چندین برابر بهتر از حدی است که ما یک یا 5 یا 10 سال پیش در اختیار داشتیم.